Björnryttaren


Barnboken Björnryttaren som utspelar sig i Norrbotten.

Jag har läst boken Björnryttaren boken släpptes ut 2020-11-30, genre är äventyr och författare är Emma Öhman hon är en svensk författare hon bor Norrbotten och hon är svensklärare i Vuollerims friskola och hon är en fotograf på sin fritid.

Huvudkaraktär är Marja hennes personlighet är snäll men ganska feg men i historien börjar hon bli modig för exempel hon var rädd för björnen och i slutet av berättelsen räddar hon björnen från en annan björn. Jon är mystisk och ganska tyst men han är ganska trevlig och han blir en bra vän i berättelsen till exempel han brydes inte så mycket om Marja från början och sen börjar han bry sig mer om henne mer än vad han bryr sig om sig själv.

Boken handlar om en tjej som heter Marja hon sprang för sitt liv för att en björn sprang efter henne. Efter att hon sprungit länge gömmer hon sig bakom några stenar där somnar hon vet inte vars hon är.Hon blir hittad av en kille som heter Jon och lovar hjälpa henne att sig tillbaka till sin familj och där börjar en spännande  äventyr.  

Jag tycker att boken var ganska bra för att den var ganska enkel att förstå.

Språket var ganska bra för det var inte svårt och det gick att förstå allt. Historien var ganska bra och att de var lätt att leva in i historien och man fick veta ganska mycket om karaktärer i berättelsen och de gjorde att man kunde tycka om karaktärerna.

Jag vill rekommendera den har bok för att boken var ganska bra och bra handling speciellt från 11 till 14 år gammal.  

Skribent: Miguel Arias Quenoran