(Ett roligt) äventyr bland pyramiderna!

Foto av David McEachan pu00e5 Pexels.com

(ETT ROLIGT) ÄVENTYR BLAND PYRAMIDERNA!

Kapitel 1

Det var en gång tre pojkar som var på äventyr i öknen.

Dom hette Simon, den starka, Alvin, den snabba och Thor, den smarta.

Dom hade hittat en skattkarta till farao Wei-ner-bröds gravkammare i skolans arkiv.

Det är jobbigt att gå i öknen, sa Simon. Hittar vi graven blir vi hyllade, sa Thor. Nu blir det problem, sa Alvin. En sandstorm är på väg.  Håll i varandras händer, skriker Thor. Alvin blir så rädd att han springer iväg. Simon och Thor som höll i honom och följde med, bort från sandstormen.

När Alvin Hade lugnat sig sa Thor” här är en pyramid”. Är det rätt pyramid, frågade Simon? Det är bilder här, sa Alvin. Det är hieroglyfer, sa Thor. Det står” detta är farao Wei-ner-bröds pyramid. Varning: den som går in drabbas av faraos förbannelse. Ta bort stenblocket och gå in på egen risk!!!

Vi är inte rädda för förbannelser, sa Alvin. Simon får ta bort stenblocket, sa Thor. Sagt och gjort, Simon tog bort stenblocket och sen gick dom in. Se upp, sa Simon! Sandstormen är här. Sandstormen blockerar ingången, sa Thor. Vi kommer inte ut.

 Vad gör vi nu, undrade Alvin? Vi går in i pyramiden, sa Thor. Här är en korsning, sa Simon. Vilken väg är rätt, frågade Alvin? Vi testar den här, sa Thor.

Kapitel 2

När dom hade gått en stund kom dom till ett rum. Vi är i Kleopatras frisörsalong, sa Thor. Här står det” rör du den magiska hårborsten drabbas du av hårförbannelsen”. Rör inte hårborsten, sa Thor. Menar du den jag tog nyss? Frågade Simon. Nej, sa Thor. Sen började håret växa så mycket att dom såg ut som wookies. Hjälp! Skrek Alvin. Fort ut härifrån! Skrek Thor. När dom kom ut ur rummet blev dom normala. Vi tar en annan väg. sa Thor.

Dom gick in till ett annat rum. När dom kom ut i rummet sa Thor” vi är vid Tramses ll tron”. Här står det” Sätter du dig på tronen vilket du troligen kommer göra kommer du drabbas av Tramses ll förbannelse. Läste Thor. Varför sitter du på tronen? Frågade Thor Alvin. Den är skön. Sa Alvin. Det är en förbannelse på tronen. Sa Thor. Sen ramlade massa toapapper ner på Alvin. Hur gick det? Undrade Simon. Sen reste sig en mumie upp ur toapappret. HJÄLP!! Skrek Thor och Simon och sprang iväg.

Mumien följde efter dom och när dom kom till korsningen tog Simon toapappret och lindade av Alvin. Vad hände? Undrade Alvin. Nu går vi in till det sista rummet. Sa Thor. Dom gick in i en stor korridor. Här är hieroglyfer. Sa Thor när dom kommit halvvägs.

Kapitel 3

Det står: farao Wei-ner-bröd talar till den nyfikna stackare som kommit hit men aldrig kan komma härifrån. Vad betyder det? Undrade Simon. Aj. sa Alvin. Vad är det nu då? Frågade Thor. Jag gick in i väggen. Sa Alvin. Jag kommer. Sa Simon. Sen började Simon gå till höger och sen gick han också in i väggen.

Det är en till förbannelse som vi inte kommer ifrån. Sa Thor. Förbannat också! Skrek Simon. Vi får gå längre in. Sa Thor. När dom hade gått halvvägs igen kom dom fram till ett stort rum. Vi är i farao Wei-ner-bröds gravkammare. Sa Thor.

Här är en sarkofag. Sa Thor och kollade på den. Här är fler konstiga krumelurer. Sa Simon. Det är hieroglyfer har jag ju sagt” Sa Thor. Det står: Här vilar farao Wei-ner-bröd. Stör ej.

Ska vi lyfta locket? Frågade Alvin. Såklart. Sa Thor.

Dom lyfte locket och såg en bebismumie. Här är en papyrus. Sa Thor. En papyvadå? Frågade Simon. Det är egyptiernas papper. Förklarade Thor. Det står: vi är ledsna för att farao Wei-ner-bröd aldrig nådde vuxen ålder. Den som har läst den här lappen kommer aldrig komma ut härifrån och får därför sitta barnvakt åt farao Wei-ner-bröd.

Jag sticker. Sa Alvin och gick in i väggen igen och sen kom han tillbaka. Jag vill inte sitta barnvakt tills jag dör! Skrek Simon. Han blev så arg att han slog på en gummivägg och slog sig själv och trillade genom golvet. Han kom ut på andra sidan pyramiden och såg en knapp som han tryckte på och sen försvann alla förbannelser. Thor och Alvin sprang ut samtidigt som pyramiden höll på att rasa. Simon drog ut dom i sista stund. Pyramiden är borta. Sa Thor. Men Jag fick en grej. sa Alvin och visade en staty av farao Wei-ner-bröd. Är det en förbannelse på statyn? Undrade Thor. På under sidan står det: denna förbannelse som varar i en vecka gör dig slö som en sköldpadda. Läste Thor. Åååååååneeeeejjjj! skrek Alvin i slowmotion. Sen fick Simon bära hem Alvin.

The end

Av: Alvin Gustafsson, Thor Persson och Simon Boqvist.